10 פעולות לבחירת עורך דין

ברור לי זה שיש דברים שאנשים אולי לא מודעים אליהם כשהם בוחרים עורך דין לענייני משפחה, אז הנה 10 דברים שכדאי לשים לב אליהם, והפעולות שעליכם לבצע בעקבותיהם:

1. בדקו היטב שעורך הדין שבחרתם אכן מתמחה בתחום שבו אתם מחפשים ייצוג. אם אתם רוצים מנהיג שמתמחה במשבר שלכם תבחרו עורך דין מומחה.

2. קבעתם פגישה, זה בסדר גמור לשלם על הייעוץ. גם אם היה לכם מקרה רפואי, סביר להניח שהייתם הולכים לחוות דעת אחת, שנייה ואולי שלישית. זו המומחיות של איש המקצוע, הוא למד הרבה שנים כדי שישלמו לו על דעתו. וחשוב לשמוע כמה דעות.

3. בפגישת הייעוץ, הקריטריון המשמעותי ביותר, מעבר למקצועיות, זה כימיה. האם התחברתם, הרגשתם ביטחון, הרגשתם שמבינים אתכם? כימיה חייבת להיות בין עורך דין לענייני משפחה ללקוח, שכן הוא הופך להיות חצי “פסיכולוג” בתקופה קשה. אם הוא “לא בא לכם טוב”, לא חשוב אילו המלצות קיבלתם – אל תישארו. הקשיבו לבטן.

4. שאלת שאלות: תבדקו אם נשאלתם על כל האספקטים של המשבר. לא רק מה היה לפני, מצבת נכסים, חשבונות בנק, מצב פנסיוני, יחסים עם הילדים ועוד. אתם צריכים לצאת בתחושה שנתתם את כל המידע ושבאמת היה שם מישהו שהקשיב.

5. שימו לב שקיבלתם אסטרטגיה, מפת דרכים אמיתית איך הדברים ייראו, מהם השלבים בדרך ומה צריך לעשות כבר מחר בבוקר. שיש סדר בכאוס.

6. תשאלו מי מייצג? מי בפועל יילך לביהמ”ש? שלא תחתמו ואז תגלו שהשכיר מופיע ולא עורך הדין אליו פניתם.

7. זה הגיוני שמשרד גדול מעסיק שכירים ואת העבודה הטכנית, איסוף חומר עושים מול השכיר. תבקשו להכיר אותו/ה כבר בפגישה הראשונה שהחלטתם לסגור, ותבדקו אם יש כימיה. השכיר הזה יהיה הקשר היומיומי שלכם.

8. תשאלו אם המשרד מקושר למערכת נט המשפט. משרד רציני חייב להיות מקושר למערכת כדי שיוכל לראות את ההחלטות שמתקבלות בתיק בזמן אמת. זה לא שאי אפשר לשכור שירותי משרד לא מחובר, אבל זה רק אומר שהצד השני יידע הכל לפניכם אם הוא מחובר לנט והמשרד שבחרתם לא.

9. בדרך כלל שכר טרחת הייעוץ הראשוני אמור לרדת משכר הטרחה הכללי המבוקש. לא מציעים לכם? בקשו להפחית מהעסקה הכללית. מקסימום יגידו לא.

10. כשאתם מתלבטים בנושא שכר הטרחה זכרו – גירושים רעים הם כמו מחלה שפוגעת בכל האברים, גם בילדים. אם חס ושלום הייתם חולים, הייתם מגייסים כל סכום לתרופה. אל תזלזלו בבחירת עורך דין טוב. אבא שלי תמיד היה אומר “הזול הוא היקר”, והוא צדק. לפעמים שווה לשלם יותר ולדעת שאתה מנהל את המשבר של החיים שלך אצל אדם מקצוען שאפשר לסמוך עליו, מאשר להיגרר שנים ושבסוף זה יעלה יותר.

קצת עלי

ילידת שנת 1974, נשואה ואם לשלושה. לאחר סיום התיכון במגמת דרמה התגייסה לצה"ל וביצעה שרות צבאי משמעותי כר"לשית של קצין בכיר בחיל אוויר. עם תום השרות הצבאי למדה לתואר פילוסופיה וספרות באוניברסיטת תל-אביב אך החליטה לשנות ייעוד וסיימה את לימודיה לתואר L.L.B. במשפטים במרכז הבינתחומי הרצליה בסוף שנת 1999. הצטרפה כחברה בלשכת עורכי הדין בשנת 2000. איימי החלה לעסוק בתחום דיני המשפחה מיד עם הסמכתה, ומאז ועד היום מנהלת את המשרד הפרטי שבבעלותה.

רוצה לקבל כלי שיעזור לך להתמודד עם משברים?

הכניסי את המייל ואשלח לך הקלטה של הרצאת הדגל שלי "סערות לא נמשכות לנצח"