10 דברים שלא ידעתם על אלימות במשפחה

אצלינו במשרד זה כל יום.

אני פוגשת נשים שחוות אלימות על בסיס כמעט יומי.

אז מה אתם עוד לא יודעים על אלימות נגד נשים, הנה עשרה דברים:

1. היא לא מתרחשת רק במשפחה, אבל בתוך המשפחה יותר ״קל״ להיות אלים. כי אז אתה יכול להגיד לה, ״לאן תלכי? מי יקח אותך?״, ״אם תספרי למשהו זה הסוף שלך״, ״חכי מה אני אעשה לך כשתבואי הביתה״, ״תראי איך את נראת את אפס למה שמשהו יאמין לך״. ועוד משפטים שקשורים לשליטה במערכת יחסים משפחתית.

2. אלימות היא לא רק פיזית. יש אלימות מילולית, כלכלית, רגשית, גזלייטינג, מינית, ובעיני גם משחקי תודעה שנועדו להקטין אותך ב״מילים יפות״ הן אלימות.

3. אלימות נמצאת בכל מקום. יש לי לקוחה מיליונרית, לקוחה בנקאית, לקוחה ארכיטקטית, לקוחה ממשפחה טובה ועשירה, לקוחה עם חברות, לקוחה בלי חברות, לקוחה עם 3 אחיות, לקוחה שיש לה רק אח, לקוחה אשכנזיה, לקוחה ספרדיה, לאלימות אין ייחוד. למרות מה שחשבו פעם באופן סטריאוטיפי.

4. יש גם אלימות נגד גברים. אבל אף אשה לא רצחה גבר. ומדובר באחוז קטן מאד.

5. הבושה עדין משחקת תפקיד למרות המודעות הגבוהה. להיות אשה מוכה זה סטטוס שלא ממהרים להיות בו.

6. יש אלימות גם במשפחות להט״ביות.

7. בתי המשפט פחות ופחות מאשרים צוי הגנה לנשים שטוענות לאלימות כנגדן. בעיקר כי נשים אחרות השתמשו בטענת האלימות כאסטרטגיה להשגת השגים כלכליים. והיום צריך רמת הוכחה גבוהה מאד כדי לקבל צו הגנה.

8. זה רוב הזמן מילה שלך נגד מילה שלו!

9. ילדים שרואים אלימות בבית יהפכו להיות אלימים. הפוגע הוא בדרך כלל ילד שנפגע.

10. מי שאלים כלפי בת זוגו ברוב המקרים כלל לא אלים כלפי ילידיו.

קצת עלי

ילידת שנת 1974, נשואה ואם לשלושה. לאחר סיום התיכון במגמת דרמה התגייסה לצה"ל וביצעה שרות צבאי משמעותי כר"לשית של קצין בכיר בחיל אוויר. עם תום השרות הצבאי למדה לתואר פילוסופיה וספרות באוניברסיטת תל-אביב אך החליטה לשנות ייעוד וסיימה את לימודיה לתואר L.L.B. במשפטים במרכז הבינתחומי הרצליה בסוף שנת 1999. הצטרפה כחברה בלשכת עורכי הדין בשנת 2000. איימי החלה לעסוק בתחום דיני המשפחה מיד עם הסמכתה, ומאז ועד היום מנהלת את המשרד הפרטי שבבעלותה.

רוצה לקבל כלי שיעזור לך להתמודד עם משברים?

הכניסי את המייל ואשלח לך הקלטה של הרצאת הדגל שלי "סערות לא נמשכות לנצח"