מתכוננות לשנה החדשה

“אם הצלחתי לראות קצת רחוק יותר מאחרים זה רק מפני שעמדתי על כתפי ענקים”
אייזק ניוטון
מאחורי המשפט הזה עומדת התורה כולה של מנטורינג. למעשה הרעיון עצמו הוא שידע נצבר בצורה הדרגתית, לוקח זמן לצבור אותו, ושגם המדען המוכשר ביותר בעולם מתבסס בסופו של דבר על ידע שמדענים אחרים השיגו לפניו.
המשפט הזה שמזוהה כל כך עם אייזק ניוטון הוא למעשה לא רעיון חדש בכלל. החכם היהודי האיטלקי, רבי ישעייה דטראני, אמר עוד במאה ה12:
“מי צופה למרחוק, הננס או הענק? הוי אומר הענק, שעיניו עומדות במקום גבוה יותר מן הננס. ואם תרכיב הננס על צווארי הענק, מי צופה יותר למרחוק? הוי אומר הננס, שעיניו גבוהות עכשיו יותר מעיני הענק. כך אנחנו, ננסים רוכבים על צווארי הענקים”.
גם לניוטון היו מנטורים, למעשה אם תשאלו כל אדם מצליח אם היה לו מנטור והוא יענה לכם בחיוב. מנטורינג היא הדרך הנכונה, הקלה, זו שהכי מקצרת את הדרך
אז מה זה בעצם מנטורינג? ומה ההבדל בין מנטורינג לאימון?
המילה מנטור לקוחה מתוך האפוס של הומירוס ה”אודיסאה”. אודיסאוס מלך איתקה, טרם צאתו למסע שצפוי היה להימשך שנים ארוכות, הפקיד את בנו הבכור טלמאכוס, בידי חברו ויועצו הנאמן, מנטור. תפקידו של מנטור היה לדאוג לבן טלמאכוס, לשמור עליו ולהיות אחראי על חינוכו, עד שובו של אביו. מכאן, ודורות רבים קדימה, השתרש המונח והונצח ביצירות ספרותיות וקולנועיות רבות המתייחסות לפוטנציאל המעצב והמשמעותי הגלום במערכות מנטורינג.
המנטור של טוני רובינס היה ג’ים רוהן
המנטור של קובי בריאנט היה מייקל ג’ורדן
גנדולף, הוא המנטור של ההוביטים (שר הטבעות)
היימץ’ הוא המנטור של קטניס אברדין (משחקי הרעב)
יודה המנטור של לוק סקיי ווקר (מלחמת הכוכבים)
ועוד אלפי דוגמאות לאורך ההסטוריה
מנטורינג היא שיטת לימוד עתיקה, אולי העתיקה בעולם.

מנטורינג היא בעצם תהליך למידה פתוח, ללא אגו, חף מיחסי כוחות, בו המנטור והמנטיי יוצאים לסוג של שותפות לדרך. התפיסה הקלאסית היא שהמנטיי הוא בן חסותו של המנטור, (protégé ) המנטור כבעל ניסיון, בשל יותר ובעל שנים רבות יותר בתחום, מומחה בתחומו נותן מזמנו על מנת לספק הזדמנות למנטיי להתפתח לצמוח לקבל השראה, עיצה, דוגמא, כלים, טכניקות ראיית עולם, ועוד.
מנטורינג זה לא אימון. אימון, הוא תהליך תכליתי, ממוקד מטרה המעביר תהליך את המתאמן להשיג מטרה מוגדרת מראש עליה הסכימו המאמן והמתאמן. המאמן לא יטפל, ייעץ, או יתערב בתהליך. אלה יעזור למתאמן להשיג את מטרותיו תוך שהוא מראה לו באמצעות שאלות ושיקופים את היכולות שלו עצמו. באופן עקרוני המאמן לא ישתף בחייו האישיים בנסיונו, ולא ירתום את המשאבים האישיים שלו לטובת המתאמן. הדגש הוא למעשה על שיפור ביצועים, יצירת שינוי והשגת מטרות אגב ללא קשר בכלל לתחום המומחיות האישית של המאמן. המאמן והמתאמן לא צריכים לבוא מאותו תחום, זה הכל אודות המתאמן והשגת המטרה שלו.

האם כבר חוויתי מנטורינג? ברור!
אנחנו כל הזמן עוברים מנטורינג, רוב הזמן המנטורינג שלנו נעשה באופן לא מודע
מרגע הלידה שלכם אתם מוקפים במנטורים. כאלה שלא בחרתם, זה תפריט קיים, הורים, אחים גדולים, מורים, הבית שלכם הכתובת שלכם העיר, השכנים. מכולם תספגו באופן לא מודע. לפעמים דוגמא טובה, לפעמים פחות, ולפעמים גרועה מאד.
החיים קורים לכם ואתם מתגלגלים עם תפריט מנטורים לא מודע. עד שאתם מחליטים לבחור. גם כאן יש לכם בחירה בין מנטוריג לא פורמלי. ומנטורניג פורמלי
מנטורינג לא פורמלי אבל בבחירתכם האישית, הוא החברים שלכם מהם אתם לומדים ומושפעים. הספרים שהחלטתם לקרוא החומרים שאתם מקשיבים להם הסרטים שאתם צורכים. המידע שאתם משיגים ומתעניינים בו.
מנטורינג פורמלי זה כבר סיפור אחר. לבקש ממשהו להיות המנטור שלכם, לשמר את מערכת היחסים הזאת, לדאוג שהוא ירצה ויוכל לתרום לכם מזמנו ממשאביו מהקשרים שלו. להאמין בכם לתת לכם דוגמא אישית וללמוד ממנו ישירות את מערכת ההפעלה שלו שאתם רוצים שתהיה שלכם. אתם רוצים לדעת את הסודות שלו, איך השיג את מה שהשיג מה הכלים שלו. ומי היו הענקים על כתפיהם הוא עומד. כדי שתוכלו לקצר לכם את עקומת הלמידה.
הנה כמה עובדות סטטיסטיות:
90% ממי שעוברים מנטורינג הופכים להיות מנטורינג בעצמם. מנטורינג תורם לשני הצדדים , המנטור חווה סיפוק גדול. בטח אם שיתפתם אותו בהצלחות שעזר לכם להשיג. וגם לומד דרך המנטורינג על עצמו.
76% חושבים שמנטורינג זה חשוב ויכול היה לשנות את חייהם. ולשפר את הקריירה שלהם.
37% בלבד עוברים תהליכי מנטורינג
למה? למה אם זה כל כך חשוב כל כך מעט עושים את זה?
כי צריך למצוא את המנטור הנכון
כי צריך לבקש ואף אחד לא אוהב לקבל דחיה
כי אנשים מפחדים משינויים גם אם הם ממש רוצים בהם
כי לא יודעים איך להתחיל
כי לא מבינים שהמשאב הכי חשוב שיש לי בחיים הוא אני. ולכן צריך להשקיע בי.
מנטורים חשובים כי הם יכולים לעזור לכם לייצר גשר בין המקום שאתם נמצאים היום, לבין המקום אליו אתם רוצים להגיע.
מאז שפירסמתי שאני עושה סדנת מנטורינג לעורכי דין, לא הפסקתי לקבל הודעות ושאלות , מתי מתחילה הסדנא הבאה? והאמת שהשנה היתה לחוצה ועמוסה ומי שעוקב אחרי יודע שעברתי דירה והנה בכל זאת אני מתגעגעת לזה. איך זה יכול להיות?

כי זה מעניק לי משמעות, מאפשר לי נתינה, ומחדד אצלי את כל מה שאני כבר יודעת ואלמד אותכם.
אז ההחלטה הראשונה שלי לשנה החדשה:
החלטתי שלכבוד ראש השנה, לכבוד היום הולדת שלי שמגיע ממש כמה ימים אחריו אני נותנת לכם במתנה את הסדנא.
הסדנא תתקיים ב 21 וב22 לחודש ספטמבר , יום רביעי וחמישי בין השעות 16:00 ל 19:00 במרכז (הרצליה או רמת גן עוד לא סופי)
אז הנה רשימת שאלות שתענה לכם על השאלה האם כדאי לי להגיש מועמדות לסדנת מנטורינג של איימי בכור בוני LEVEL UP:
סליחה את עורכת דין?
רציתי לשאול אותך, את מאושרת? מרוצה מהעבודה שלך?
את ממקסמת את הפוטנציאל שלך?
את מרויחה בדיוק מה שמגיע לך?
או שאת יושבת במשרד ולא מבינה איך יש עורכי דין מצליחים ומה את עושה לא בסדר?
מה חסר לך? ומה עוד יכול להיות לך?
את בכלל עוד זוכרת את החלומות שלך כשסיימת את האוניברסיטה וההתמחות?
איפה את ביחס אליהם?
ואיפה את רוצצה להיות?
אם החלטת שאת רוצה את כל הכלים שחסרים לך
מה עושים עושים כשמפחדים מכשלון
ומה בעצם תוקע אותך מלהיות העורכת דין המצליחה שתמיד חלמת
אז בואי
לסדנת המנטורינג LEVEL UP
לא זה לא יעלה לכם כסף. הדרישה היחידה היא שתתרמו תרומה, לא אכפת לי כמה ולאיזה גוף. כל אחת לפי יכולתה ורצונה. העיקר שבתמורה לנתינה שלי תתנו גם אתם משהו למשהו.
מס’ המקומות באמת מוגבל מאד, מצורף טופס הרשמה בתגובה הראשונה. רק אם את מתכוונת להגיע מלאי את הטופס. אל תתפסי מקום של משהי אחרת אלה אם את בטוחה שתגיעי. אני אבחר את המתאימות ביותר.
נפגש בסדנא

הטופס הרשמה בתגובה הראשונה
המלצת תרומה בתגובה השניה
הפוסט כתוב בלשון נקבה אך מיועד לשני המינים

קצת עלי

ילידת שנת 1974, נשואה ואם לשלושה. לאחר סיום התיכון במגמת דרמה התגייסה לצה"ל וביצעה שרות צבאי משמעותי כר"לשית של קצין בכיר בחיל אוויר. עם תום השרות הצבאי למדה לתואר פילוסופיה וספרות באוניברסיטת תל-אביב אך החליטה לשנות ייעוד וסיימה את לימודיה לתואר L.L.B. במשפטים במרכז הבינתחומי הרצליה בסוף שנת 1999. הצטרפה כחברה בלשכת עורכי הדין בשנת 2000. איימי החלה לעסוק בתחום דיני המשפחה מיד עם הסמכתה, ומאז ועד היום מנהלת את המשרד הפרטי שבבעלותה.

רוצה לקבל כלי שיעזור לך להתמודד עם משברים?

הכניסי את המייל ואשלח לך הקלטה של הרצאת הדגל שלי "סערות לא נמשכות לנצח"